Egg muffins sau mini omlete pentru mic dejun

de Bucataras in Mancare copii, 27 Aug 2019 | 10001 vizualizari

 

Aceasta reteta, egg muffins, e o varianta a nelipsitei omlete pe care o pregatim des pentru mic dejun, in special in weekend. Pentru variatie si un strop de culoare, pe langa ingredientele obisnuite precum sunca, oua, branza, am adaugat si putin spanac in compozitie. Cateva cubulete de rosii si putin patrunjel verde pe deasupra si deja te uiti la farfurie altfel. 

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 ceasca de spanac
  • 1 graunte de usturoi
  • 2 felii sunca
  • 2 linguri de branza telemea
  • sare
  • piper
  • rosii taiate cubulete
  • patrunjel verde tocat pentru decor
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Egg muffins sau mini omlete pentru mic dejun:

Pune cuptorul la incalzit la 190 grade C.

Pune o mana de spanac la sotat cu putin ulei de masline si un graunte de usturoi. Adaugat asa in omleta ii da un gust mai bun. 

Ingredientele pune-le pe rand intr-un bol: oua, sunca, branza, spanac, adauga sare si piper si amesteca. 

Pregateste formele pentru muffins: unge-le cu putin ulei, apoi toarna omleta in ele si da la cuptor pentru 15 minute, sau pana omleta se rumeneste usor.

Lasa la racit mini omletele pentru cateva minute, pentru a le scoate usor, fara sa le rupi din forme. 

Asaza-le pe un platou si decoreaza-le cu rosii taiate cubulete si presara patrunjel peste el.

Arata apetisant mini omletele, asa-i? 

Hai, sa le mananci cu pofta! :)

Din cele 4 oua mie mi-au iesit 4 egg muffins. Daca ai mai multi flamanzi la masa, mareste cantitatile. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Egg muffins sau mini omlete pentru mic dejun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu lipie, sunca, branza si verdeturi