Farfalle cu pui si ciuperci, gratinate

de Rocsi in Farfalle, 28 Noi 2017 | 8284 vizualizari

 

Hai sa mai facem niste paste si noi! Cand se cere la mine in casa paste, e clar ca le este pofta, insa trebuie sa am grija sa nu fie uscate, sa nu fie lipsite de sos si gust, ca ii si observ cum stramba din nas. Si ca sa fie mai consistente am zis ca niste carnita nu strica, cateva ciuperci, le-am si gratinat si le-am mancat cu mare pofta! Se fac atat de simplu si se mananca atat de repede 😄😄😄...

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui dezosat mic
  • 1 ceapa
  • 1 cutie mica de ciuperci intregi
  • 200 gr farfalle
  • 200 ml smantana de gatit
  • 4 linguri boabe de porumb
  • 150 gr cascaval
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita praf de usturoi
  • 2 linguri ulei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Farfalle cu pui si ciuperci, gratinate:

Intr-o cratita puneti apa cu sare.
O transferati pe aragaz si cand apa clocoteste, dati drumul pastelor.
Le fierbeti 8-10 minute, iar cand sunt gata, le rasturnati intr-o sita sa se scurga de apa.
Pieptul de pui il spalati, il stergeti cu un servetel si il taiati cubulete.
Ciupercile le spalati si le taiati felii.
Ceapa curatata o tocati marunt.
Cascavalul il dati pe razatoarea mare.
Incingeti uleiul intr-o tigaie, puneti ceapa, puiul si ciupercile.
Le innabusiti 2-3 minute, apoi turnati o canita cu apa.
Presarati sare si piper, lasati sa scada lichidul la foc porivit.
Cand a scazut aproape de toata apa, adaugati smantana, amestecati bine.
Mai lasati pe foc maxim 1 minut, apoi dati tigaia deoparte si adaugati praful de usturoi.
Intr-un bol rasturnati sosul cu pui si ciuperci, pastele fierte si scurse.
Amestecati bine, apoi adaugati boabele de porumb.

Turnati totul intr-un vas de ceramica (eu am pus in doua vase mai micute).
Nivelati, iar deasupra presarati cascavalul ras.

Introduceti vasul in cuptorul incins, la 180 de grade C.
Lasati pastele acolo pana deasupra prind o crusta aurie, apoi le scoateti din cuptor si sunt gata de servit.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Farfalle cu pui si ciuperci, gratinate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Farfale cu pui, ciuperci si castraveti