Fasole batuta

de Silvioara in Mancaruri de post, 10 Mar 2012 | 3616 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru fiert:

  • 1/2 kg fasole boabe
  • 1 ceapa intreaga curatata
  • 1 morcov intreg
  • un varf de lingurita cimbru uscat (optional).

Pentru preparare:

  • 4-5 catei de usturoi pisati
  • sare, piper dupa gust
  • 8 linguri ulei.

Pentru sos:

  • 1 ceapa mare taiata solzisori
  • 1-2 linguri bulion de rosii
  • un varf cutit de sare.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Fasolea spalata se pune la fiert si se schimba doua ape. Pentru a fierbe mai usor, boabele de fasole se pot lasa la inmuiat in apa cateva ore inainte de pregatire sau peste noapte.

In cea de-a treia apa se pun ceapa si morcovul intregi, cimbrul si se lasa pe foc pana fasolea si legumele sunt bine fierte. Se scurge apa si se lasa fasolea la racit, apoi se mixeaza bine. Eu pastrez morcovul si ceapa si le mixez impreuna cu boabele si cu cele 8 linguri de ulei.

Pisam cateii de usturoi cu putina sare si ii amestecam in crema de fasole. Potrivim de sare si piper.
Intr-o tigaie se caleste in putin ulei ceapa taiata solzisori, iar cand capata o culoare frumoasa, aurie, adaugam o cescuta mica de apa, acoperim tigaia cu un capac si lasam putin sa fiarba inabusit pana scade apa. Punem bulionul, amestecam bine, mai lasam pe foc aprox. 2-3 min. si gata. Sosul de bulion se toarna peste crema de fasole si se serveste cu pofta.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

MIUTA 1

11.03.2012, 20:32

Foarte buna

Silvioara 1

12.03.2012, 07:45

Rocsi, Mirela, Ica, Miuta, va puuuup!

mamaieelena 1

12.03.2012, 11:40

apetisanta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta