Fasole batuta

de Rahela Velicu in Mancaruri de post, 12 Dec 2021 | 5831 vizualizari

 

Gustoasa si ca mancare de post si cu ceva afumatura

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole
  • 2 cepe
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 3-4 linguri de ulei
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • ardei boia afumat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Mai intai alegem boabele de fasole, le lasa cateva ore la inmuiat sau chiar peste noapte. Punem la fiert fasolea si o lasam sa dea in clocot.

Schimbam apa fasolei si o punem din nou la fiert. Acoperim cratita cu un capac si din cand in cand verificam daca au fiert boabele. Nu se poata da cu exactitate un timp de fierbere, depinde foarte mult de tipul de fasole.

Intre timp curatam ceapa, o tocam si o punem la calit. Adaugam si pasta de tomate si o cescuta de apa si lasam sa dea in clocot. Adaugam sare, piper si ardei boia.

 Dupa ce a fiert fasolea o pasam cu un zdrobitor de cartofi sau cu ajutorul blenderului. Adaugam sare si piper dupa gust. Servim fasolea cu sosul de ceapa si cu usturoi pasat si marar verde tocat marunt. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cus cus cu legume