Fasole batuta

de Larisel in Mancaruri de post, 21 Noi 2014 | 4540 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 grame de fasole boabe
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Daca nu aveti fasolea fiarta, o pregatim de cu seara, lasand-o in apa la inmuiat pana a doua zi.

Punem fasolea la fiert, iar dupa 10-15 minute de fiert schimbam apa, repertam aceasta procedura de doua ori.

Dupa ce este complet fiarta si moale, scurgem si punem fasolea intr-un bol. Puteti pastra putina apa in care a fiert, pentru ca s-ar putea sa obtinem o pasta prea tare.

Zdrobim fasolea pana obtinem un amestec fin si omogen. Adaugam in doua ture cate putin ulei si amestecam. Cand obtinem o pasta de consistenta tocmai buna de intins pe paine punem si usturoiul tocat marunt sau zdrobit.

Completam cu sare si piper si gata! 

TIPS-URI

1

daca va place cu ceapa, puteti sa puneti, fie in amestec ori deasupra( o ceapa se caleste in niste ulei plus o lingura de pasta de tomate sau suc de rosii)

2

asta este varianta de post, daca nu postiti, faceti o maioneza din 2 galbenusuri si o puneti la final peste amestec.

3

cu paine prajita este o gustare delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sote de ciuperci, cu ceapa verde si usturoi