Fasole batuta cu ceapa caramelizata

de epurasha2bb in Mancaruri de post, 17 Mar 2011 | 7497 vizualizari

 

buna de post

 

INGREDIENTE

  • o farfurie de fasole boabe,
  • 1 ceapa alba,
  • 1 ceapa rosie,
  • 1 ceapa verde,
  • 1 catel de usturoi,
  • 3-4 linguri de pasta de rosii cu ardei,
  • sare,
  • cimbru uscat,
  • apa,
  • ulei,
  • 1 morcov
  • o bucatica de telina si de ardei rosu,
  • patrunjel verde,
  • putin zahar.

Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta cu ceapa caramelizata:

Am inmuiat fasolea de cu seara.Am pus-o la fiert in apa de o juma de palma deasupra boabelor si am lasat la fiert pana ce a scazut apa de un deget. Am schimbat de 3 ori apa si a treia oara am lasat apa aceea si am pus si putina sare.

Separat am facut un amestec de legume :ceapa alba, ardeiul, morcovul se pun la calit in putin ulei.Cand s-au inmuiat se adauga si pasta de rosii cu ardei si se mai amesteca .la sfarsit se adauga si cimbrul uscat.Acest amestec se adaug la fasole cand e fiarta bine.Se mai lasa sa scada putin si apoi se opreste sa se raceasca putin.Cand e calda inca se mixeaza bine /se bate si se serveste cu solzisori de ceapa caramelizata deasupra.

Se taie fasiute lungi ceapa verde si solzisori ceapa rosie, se amesteca si se da cu un praf de zahar deasupra.Se pune intr-o tigaie incinsa si se caramelizeaza.Este delicioasa.Se serveste cu fasolica batuta si cu patrunjel verde tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta cu ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta