Fasole verde cu ghebe si usturoi

de Merisor in Mancaruri de legume, 29 Oct 2014 | 8614 vizualizari

 

Pot fi consumate ca si salata sau chiar ca o garnitura la diverse fripturi.
Noi am servit cu peste la gratar.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole verde
  • 500 gr ghebe
  • 1 ceapa rosie
  • 1 capatana usturoi
  • 120 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 lingura supa de legume sau apa
  • 1/4 lingurita otet balsamic
  • Sare
  • Piper
  • 1 legatura marar verde
  • 2 foi de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole verde cu ghebe si usturoi:

Fasolea verde, curatata de capate si spalata, se pune la fiert in apa rece cu putina sare si 2 foi de dafin, pana se patrunde bine(20 de minute)

Daca avem fasole verde la congelator, se va pune la fiert direct congelata in apa rece cu putina sare si 2 foi de dafin si se va lasa aproximativ 10 minute, intrucat este deja prefiarta.

Dupa ce s-a fiert fasolea, se scurge de apa si se amezteca cu marar tocat fin.

Ghebele se curata bine de impuritati si se  spala in cateva ape, apoi se pun la fiert in apa cu putina sare, in acelas timp cu fasolea verde.

Se lasa la fiert 20-30 de minute, dupa caz, pana cand se vor inmuia bine.

Se pune uleiul la incins intr-un vas incapator, o tigaie antiaderenta si se calesc in el ghebele si ceapa rosie tocata solzisori.

Cat timp fierb ingredientele, ne ocupam de usturoi.

Se curata usturoiul si se paseaza ca pentru musjei cu putina sare, apoi se freaca cu uleiul de masline, se adauga piper dupa gust si se stinge cu putin otet balsamic si supa sau apa.

Pe un platou, se aseaza fasolea verde, scursa bine si amestecata cu mararul verde, apoi se pun peste ea ghebele si usturoiul.

Sunt foarte bune in aceasta combinatie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde cu ghebe si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fasole verde scazuta cu usturoi si smantana