Fasole verde frantuzeasca, cu porumb dulce

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 24 Feb 2020 | 2578 vizualizari

 

 O garnitura plina de culoare si prospetime . Gustul fasolei verzi se imbina placut cu cel al boabelor de porumb .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole verde frantuzeasca-congelata sau proaspata
  • 1 cana porumb dulce -din conserva
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura zeama de lamaie proaspat stoarsa
  • patrunjel verde tocat -optional
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole verde frantuzeasca, cu porumb dulce:

  1. Fasolea verde se decongeleaza la temperatura camerei .
  2. Fierbeti fasolea in apa clocotita 10 minute .
  3. Scurgeti fasolea verde si o limpeziti cu apa foarte rece [ pentru ca sa-si pastreze culoarea frumoasa de verde ].
  4. Porumbul din conserva se scurge de lichidul in care a fost conservat si se clateste bine cu multa apa rece.
  5. Scurgeti bine fasolea si porumbul de excesul de apa .
  6. Intr-un wok incapator infierbantati uleiul puneti untul la topit .
  7. Incalziti fasolea verde si porumbul .
  8. Sarati si piparati . Echilibrati gustul cu zeama de lamie .
  9. Omogenizati si presarati daca doriti patrunjel verde  tocat la servire .
  10. Folositi aceast preparat ca atare sau ca garnitura langa carnea preferata .
  11. In farfuriile noastre fasolea verde cu porumb a fost insotita de snitele gratinate cu rosii si vinete.

TIPS-URI

1

Daca sunteti vegetarian/a sau postiti se poate exclude untul .

2

Scurgeti fasolea verde si o limpeziti cu apa foarte rece [ pentru ca sa-si pastreze culoarea frumoasa de verde ].

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde frantuzeasca, cu porumb dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post