Fazan cu ciuperci si smantana

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 22 Mar 2021 | 2590 vizualizari

 

 Mare bucluc cu fazanul acesta !!! I-am spus sotului ca eu nu vreau sa-l vad decat cand este dezbracat de pene. Nu prea-mi place mie cum miroase asa ...salbatic. M-a intrebat cum sa procedeze cu el ? Raspunsul este YouTube . Gasesti ce vrei acolo. Solutia a fost sa fie jupuit direct de piele si pene .
 L-a pus afara la rece si dimineata pe cand m-am trezit fazanul s-a prezentat asa cum l-am dorit : curat , portionat , fara pene .
 Regretul meu a fost ca nu i-am facut poza inainte de operatiunea de curatire .

 

INGREDIENTE

  • Pieptul si picioarele de la fazan =aprox 700 gr
  • 1 ceapa alba mare
  • 1 gogosar
  • 3 catei usturoi
  • 400 gr ciuperci champignon de Paris , maruntele -din saramura
  • 200 ml smantana grasa
  • 100 gr unt
  • 100 ml ulei
  • 4 linguri otet de mere infuzat cu zmeura
  • 1 lingurita rasa boabe de piper
  • 2 linguri rase de faina alba
  • 1 lingurita rozmarin uscat maruntit
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 crenguta tarhon
  • 1 foaie dafin
  • sare
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 1.2 lingurita nucsoara macinata
  • 1 manuta de patrunjel verde tocat
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fazan cu ciuperci si smantana:

  •  Se pun la infierbantat 3 l apa  cu otetul  infuzat cu zmeura in care se introduc crengutele de tarhon , cimbru , foaie de dafin , sare si boabe de piper .
  • Cand da aceasta marinata in clocot se opreste focul si se introduce in ea carnea de fazan .
  • Eu am lasat carnea la marinat 3 ore dar se poate  lasa si de seara pana dimineata .
  • Dupa marinare se scoate carnea si se lasa sa se uste putin la aer . daca are exces de lichid se tamponeaza cu ajutorul unui prosop .
  • Intr-o cratita antiadernta se caleste in untul amestecat cu ulei , ceapa, usturoiul . si gogosarul taiate marunt .
  • Cand ceapa incepe sa devina sticloasa se punciupercutele scurse de saramura si faina alba .
  • Amestecati sa se omogenizeze faina si turnati incet 2 cani de apa .
  • Sarati si presarati rozmarinul maruntit in sosul format
  • Introduceti carnea si lasati sa fiarba la foc domol timp de o ora .
  • Supravegheati fierberea si completati cu apa daca este necesar .
  • Dupa acest timp se incearca cu furculita daca carnea este fiarta .
  • La sfarsit se omogenizeaza smantana in sos . Se pipareaza , se pune nucsoara si se garniseste cu verdeata taiata marunt .
  • Serviti fazanul cu ciuperci si smantana alaturi de garnitura preferata , : orez , mamaliguta , paste de calitate .
  •   Pofta mare !!!!

TIPS-URI

1

Pentru un plus de fragezime carnea de fazan trebuie tinuta la marinat .

2

In sezon estival folositi ierburile aromatice proaspete .

Daca ti-a placut reteta noastra "Fazan cu ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

abstract01 1

23.03.2021, 01:17

dantes 1

23.03.2021, 10:03

Panacris 1

23.03.2021, 17:43

Bunnn! Eu l-am primit cu pene cu tot! A doua oară n-am mai cerut! )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Musaca de vinete cu carne de porc si cascaval