Ficatei de pui cu piure de cartofi aromat

de Adi in Mancare copii, 26 Iul 2019 | 5282 vizualizari

 

Ficateii de pui cu piure de cartofi aromat, fac parte dintre mancarurile noastre preferate si preparate cel mai des.
Ficateii trasi la tigaie in unt cu ceapa si usturoi, se asorteaza perfect cu un piure de cartofi cu busuioc si rozmarin.
”Meniu copii”

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficatei de pui
  • sare si piper
  • boia de ardei, afumata
  • putin cimbru uscat
  • 2 foi de dafin
  • 2 cepe
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 50 gr unt
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • Pentru piureul de cartofi:
  • 1 kg cartofi
  • 1 crenguta rozmarin
  • 4-5 frunze de busuioc
  • sare, după gust
  • 50 gr unt
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri crema de branza cu smantana
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • rosii cherry multicolore, pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui cu piure de cartofi aromat:

Curatam ficateii de pui, ii clatim in apa rece si ii scurgem bine, tamponandu-i cu hartie absorbanta. 

Intr-o tigaie adanca, punem uleiul la incins, impreuna cu 25 g unt si adaugam ficateii de pui. Ii rumenim la inceput la foc iute, pentru cateva minute, apoi micsoram intensitatea focului si adaugam ceapa si usturoiul, tocate marunt. Pastram 1 catel de usturoi pentru la final.

Amestecam usor ficateii cu ceapa si usturoiul, presaram condimente si sare, adaugam si foile de dafin si acoperim tigaia cu capac. O mai agitam din cand in cand si lasam ficateii sa se prepare inabusit, aproximativ 20 de minute.

Indepartam capacul, mai presaram condimente si sare si adaugam restul de unt, taiat in cubulete mici. Adaugam si catelul de usturoi razuit si mai lasam ficateii pe foc maxim 10 minute, agitând ușor tigaia. La final, adaugam patrunjel verde, tocat.

Pentru piureul de cartofi, curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in cuburi. Ii punem la fiert in apa rece si indepartam spuma care se formeaza. 

Cand incep sa fiarba, adaugam sare, o crenguta de rozmarin si cateva frunze de busuioc rupte.

Crenguta de rozmarin o vom indeparta dupa 10 minute, pentru a nu aromatiza prea rau piureul de cartofi.

Cand cartofii sunt bine patrunsi, ii scurgem si ii pasam impreuna cu untul. Trecem piureul prin sita, adaugand si laptele fierbinte, il omogenizam si ii dam cremozitate cu doua linguri de smantana.

Servim piureul de cartofi decorat cu putin sos de la ficatei, frunze de patrunjel si rosii cherry. In jurul piureului de cartofi asezam frumos ficateii si rosiile cherry, sub forma de hora.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu piure de cartofi aromat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui cu oregano si lamaie