Mic dejun pentru copii (la pahar)

de miki_a in Mancare copii, 17 Mai 2016 | 4359 vizualizari

 

Această rețetă este ideală pentru micul dejun al copiilor deoarece este o gustare proaspătă și consistentă!
Banana este primul fruct introdus în schema de diversificare a alimentației bebelușului (se începe cu piure de banane iar pe parcursul vârstei se schimbă consistența), având risc scăzut de a produce alergii. Banana este un aliment prebiotic, ce încurajează dezvoltarea de bacterii bune în intestin, este bogata în vitamine (vit. A, vit. C, vit. E, vit. B3, B5, B6, acid folic) și minerale (potasiu, fosfor, calciu, fier, magneziu, cupru, zinc, mangan). De asemenea, bananele conțin triptofan, unul din aminoacizii esențiali, responsabil cu starea de bine. 
Pentru alimentația bebelușilor / copiilor se recomandă doar banane organice, coapte, fără părți verzi, pentru că se pasează foarte ușor sau pot fi mestecate de copii cu ușurință (nu se recomandă banane deteriorate, lovite, cu coaja crăpată). Cu cât bananele sunt mai coapte cu atât sunt mai dulci și mai ușor de digerat.
Bananele se consumă de regulă ca fruct individual (diferite asocieri cu alte fructe / cereale pot da indigestii datorită proceselor de fermentație).  

 

INGREDIENTE

  • 2 banane coapte (mai micuțe);
  • 100 gr. brânză proaspătă de vaci;
  • 3 linguri cu iaurt gras (grecesc);
  • 100 gr. biscuiți pentru copii;
  • frunze de melisă.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mic dejun pentru copii (la pahar):

Pregatim două pahare.

Frecăm brânza proaspătă cu iaurtul până devine cremoasă. 

Spălăm, curățăm și feliem bananele.

Începem să așezăm ingredientele în pahar, în straturi, în ordinea dorită.

Eu am inceput cu un strat de biscuiți, am continuat cu crema de brânză,banane, iar crema de branză, banane și am finalizat cu alt strat de biscuiți. Am ornat cu frunze de melisă.

Gustarea se servește imediat (bananele se oxidează foarte ușor iar copii nu iubesc aspectul "negricios").

TIPS-URI

1

Pentru orice întrebare privind alimentația / diversificarea hranei bebelușilor consultați medicul pediatru.

2

Folosiți doar banane sănătoase, coapte, fără urme de lovituri sau crăpate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mic dejun pentru copii (la pahar)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Panacris 1

18.05.2016, 14:10

mirela0911 1

18.05.2016, 15:14

Excelent e!

miki_a 1

19.05.2016, 07:51

Multumesc mult tuturor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pate de ficat cu morcovi