Focaccia

de Retete_Haplea in Piine, 6 Mai 2015 | 2920 vizualizari

 

Ce e bun rezistă-n timp.
Exemplu: focaccia.
Se poate să fi fost adusă
De romani în Dacia?

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina,
  • 1 pliculet drojdie uscata,
  • 1 lingurita de sare,
  • 250 ml apa calda,
  • 80 ml ulei de masline,
  • optional cateva masline feliate,
  • sare de mare
  •  rozmarin (pentru presarat deasupra).
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia:

Amestecam ingredientele si framantam circa 10 minute pana obtinem o coca

Modelam si intindem coca pana obtinem un rotund cu diametru de aproximativ 30 cm.

O asezam in tava acoperita cu foaie de copt

Lasam la crescut la caldura aproximativ 30 minute

Formam mici gauri in care adaugam rondele de masline si presaram rozmarin. Dam la cuptorul bine incins si lasam 25 minute la 200 grade.

Scoatem de la cuptor, adaugam sare de mare si turnam putin ulei de masline.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Focaccia alle erbe e pomodorini