Focaccia cu măsline, roșii uscate la soare și rozmarin by Gordon Ramsay

de Satisfyyourcravings in Piine, 7 Apr 2014 | 4366 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 grame făină
  • 320 ml apă călduță
  • 1 lingură mălai
  • 14 grame drojdie uscată
  • 55 ml ulei de măsline
  • 75 grame măsline negre
  • 150 grame roșii uscate la soare
  • 2 rămurele rozmarin proaspăt
  • sare grunjoasă
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu măsline, roșii uscate la soare și rozmarin by Gordon Ramsay:

Se amestecă făina cu mălaiul și puțină sare. 

Separat se amestecă apa cu 50 ml de ulei și se adaugă treptat peste făină. Se frământă pe o suprafată presărată cu făină până rezultă un aluat catifelat și elastic. 

Se lasă să crească, într-un bol tapetat cu făină și acoperit cu un prososp umed, pentru 40-60 de minute. 

Se unge o tavă cu ulei și se presară sare grunjoasă. Cu mâinile unse cu puțin ulei, se întinde aluatul în tavă. Din loc în loc, se așează măsline, roșii uscate la soare și rozmarin, presându-le ușor în aluat.  Se toarnă puțin ulei de măsline și se introduce în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, pentru 30 de minute. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu măsline, roșii uscate la soare și rozmarin by Gordon Ramsay" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Focaccia cu cartofi si rozmarin