Paine cu iaurt

de cristinutanicolita in Piine, 23 Apr 2020 | 3241 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 lgt sare
  • 300 ml apă
  • 400 ml iaurt
  • 25 g drojdie proaspătă + 1 lg zahar+ 1 lg apa+ 1 lg apa
  • 1 galbenus +1 lg lapte
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu iaurt:

Se alifiaza drojdia cu zahărul, se adaugă apa si faina, se omogenizeaza si se lasa la crescut. 

Faina se cerne. 

Intr-un castron se pune sarea, faina, maiaua, iaurtul si se amestecă . Se adaugă apa si se frământă un aluat nelipicios. 

Se acoperă cu un prosop și se lasa la crecut. 

După ce a crescut se pune pe masa infainata, se mai frământă puțin si se pune in tava. Se mai lasa la crecut 20 min.

Gălbenușul se bate cu o lingura de lapte. 

Se unge painea cu ou, se taie cu un cuțit și se coace la foc mediu,cca 1 ora.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa