Focaccia cu rosii cherry si rozmarin

de AlexTeacher in Pizza, 29 Aug 2017 | 10353 vizualizari

 

George este vice-campion european la pizza clasica si pe langa multe retete de pizza de arata si cum sa facem o focaccia super buna.
Reteta video pas cu pas o gasiti mai sus. 

 

INGREDIENTE

  • 1 kilogram de făină
  • 15 g de drojdie proaspătă
  • 100 ml ulei de masline
  • 600 ml de apă
  • 25 g sare de mare grunjoasa
  • 1 vârf de cuţit de zahăr
  • Rosii cherry 250 gr
  • Rozmarin – 3 crengute
  • Sos rosii – 2 linguri
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu rosii cherry si rozmarin:

1.       Intr-un kilogram de faina 000 pune o lingura cu varf de sare grunjoasa si 10g de zahar (un varf de lingura) si amesteca bine.

2.       Dizolva bine drojdia in apa calduta si apoi toarn-o peste faina si amesteca cu o lingura. Dupa ce s-a legat un pic compozitia scoate aluatul pe blat si framanta pana se topeste sarea. O sa dureze 4-5 minute.

3.       Pune aluatul inapoi in castron, toarna ulei de masline peste si lasa-l 2 ore sa creasca.

4.       Dupa 3 ore, intinde aluatul cam 1 cm grosime. Unge tava de cuptor cu masline si pune aluatul.

5.       Dupa ce l-ai asezat in tava, apasa-l cu varful degetelor ca sa se coaca uniform si apoi toarna putin ulei de masline deasupra. Pune apoi si 2 linguri de sos de rosii. Sosul de rosii il faci din rosii decojite in cutie, le blendezi cu sare si busuioc proaspat.

6.       Infige apoi rosiile cherry in aluat.

7.       Presara sara grunjoasa si rozmarin.

8.       Pune o folie deasupra tavii si mai lasa aluatul sa creasca inca 2 ore, pana cand aluatul aproape acopera rosiile cherry.

9.       Cand e gata, mai inteap-o cu o furculita usor si apoi bag-o la cuptor la 220 grade pentru 12 minute. Intoarce-o la jumatatea intervalului.

 

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu rosii cherry si rozmarin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu sunca si ciuperci