Focaccia cu rosii, usturoi si oregano

de alilianaa in Piine, 5 Ian 2019 | 3294 vizualizari

 

Pentru ca este zi de post, am ales ceva sa fie bun, gustos si rapid de realizat. 

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • un plic drojdie uscata
  • 250 ml apa
  • un praf de sare
  • ulei de masline ( 50 ml)
  • un varf de lingurita oregano
  • doi catei de usturoi
  • 3 rosii
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu rosii, usturoi si oregano:

Aluatul: Se incalzeste  250 ml apa si se amesteca cu drojdia si sarea. Faina se cerne intr-un bol, in mijlocul ei se face o scobitura in care se pune apa cu drojdia. Se amesteca cu un tel. Se pune o lingura de ulei de masline, putin oregano macinat. Se framanta bine pana ce rezulta un aluat moale, usor de manevrat. Se lasa la dospit pentru 10 minute. Cat sta la dospit, pregatim rosiile. Scoatem semintele, le tocam cuburi, le asezam intrun bol. Peste ele razuim 2 catei de usturoi, adaugam 3 linguri ulei de masline, sare si oregano.  Lasam de-o parte. 

Aluatul este intins cu mana. Se ia o tava se unge cu ulei, se tapeteaza cu faina.Se aseaza aluatul. Se impinge aluatul cu degetele pentru a se face acele gaurele. Peste aluat se pun rosiile si cu degetele impingem rosiile in aluat. Procedeam in asa fel incat sa fie repartizate uniform. Acoperim tava cu un prosop umed si lasam la dospit cca 20 minute. 

Inainte de a fi pusa in cuptor tava, se presara sare peste focaccia, ulei de masline ( cca o lingura) si oregano. Se pune la copt pentru cca 30 minute. Cand devine rumena se poate scoate din cuptor. Cat este fierbinte se mai adauga o lingura- doua de ulei de masline. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu rosii, usturoi si oregano" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

RuxyRux 1

05.01.2019, 16:28

Nu pot refuza!

Rocsi 1

05.01.2019, 19:41

Imi placeee! As rupe o bucata mare!

mirela0911 1

06.01.2019, 19:10

Ce-mi place!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine Challah- painica evreiasca