Focaccia cu salvie

de cristina1985 in Piine, 12 Iun 2019 | 2217 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 g faina 550
  • 1 1/2 lingurita drojdie uscata
  • 250 ml apa calduta
  • 1/2 lg miere
  • 10 frunze salvie ( eu am pus 2 lg salvie uscata)
  • 3 lg ulei masline
  • 2 lg-te sare
  • Alte ingrediente:
  • 30 ml apa
  • 1 lg ulei masline
  • 1/2 lg-ta sare grunjoasa
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu salvie:

Drojdia se amesteca cu 1 lg apa calda si mierea. Se cerne faina, se pune intr-un vas mai mare, iar in mijloc se pune amestecul de drojdie. Se adauga salvia tocata marunt ( eu nu am gasit cruda si am pus uscata) si uleiul. Se toarna apa treptat si se pune sare. Se amesteca pana rezulta un aluat usor de modelat. Se framanta 10 minute cu mana si se lasa la crescut 30 minute. Apoi se intinde intr-o tava mare.

Se amesteca 30 ml apa, cu 1 lg ulei masline si sare si se unge aluatul de focaccia .Se mai lasa la crescut inca 1 ora, apoi se introduce in cuptorul preincalzit ,timp de 25-50 minute (depinde de cuptor). La mine a durat 50 minute, foc mic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu salvie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Turtite cu chimen