Focaccia pufoasa cu rosii cherry si usturoi

de Tabita _ in Piine, 20 Mai 2020 | 1873 vizualizari

 

De mult timp vroiam sa incerc asa o reteta. Dar mi se parea dificila.
Initial cand am vazut reteta, am considerat-o o simpla reteta de paine.
Nu ma asteptam la asa un frumos rezultat.
Noua ne-a placut mult. 
Va recomand sa incercati si voi reteta. 
Inspiratie: https://youtu.be/LtjWshvGats
"Aluaturi de casa"

 

INGREDIENTE

  • 375 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • 7 g drojdie uscata
  • 400 - 500 g faina
  • 1 lingurita sare
  • rosii cherry cu codita
  • 2 catei usturoi
  • ulei masline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia pufoasa cu rosii cherry si usturoi:

Intr-un bol incapator se pune apa calduta.
Se adauga zaharul. Se amesteca pana se dizolva.
Se adauga drojdia uscata. Se amesteca usor. Se acopera vasul cu un prosop si se lasa 10 minute la loc cald.
Se adauga faina treptat. (Eu am folosit o faina mai fina si a fost nevoie sa adaug mai multa faina.)
Se adauga si sarea peste faina.
Se amesteca bine si se framanta putin cu mana.
Se formeaza o bila si se aseaza intr-o tava rotunda tapetata cu unt si faina.
Se unge cu ulei de masline pe deasupra.
Se acopera tava cu un prosop sau cu o folie alimentara si se lasa minim 30 de minute sa creasca la loc cald, ferit de curenti.
Se scoate prosopul sau folia de pe tava.
Se aseaza rosiile cherry apasand usor.
Se curata usturoiul. Se rad cateii de usturoi si se amesteca cu 3 linguri de ulei de masline.
Se unge pe deasupra.
Se da la cuptor 30 min la 180 °C.
Dupa 15-20 min am acoperit cu o hartie de copt si am mai lasat 10 minute.
Se scoate din cuptor.
Dupa ce se racoreste putin, se scoate din forma si se portioneaza. 

TIPS-URI

1

Eu am avut rosii cherry micute. Am pus 19.

2

Daca aveti mai mari puteti pune mai putine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia pufoasa cu rosii cherry si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine poloneza de secara