Foie gras de casa

de Catalina L in Ficat, 10 Ian 2021 | 2884 vizualizari

 

'retete festive de iarna'
Este excelent si a fost foarte apreciat.

Va trebuie numai un ficat de gasca sau rata de calitate- este foarte important. 
https://www.blogulluicatalina.com/2020/12/foie-gras-de-casa.html

 

INGREDIENTE

  • 400 gr de ficat de rata crud
  • 2 lingurite rase da sare fina
  • 1 lingurita rasa de piment d’Espelette/ boia de ardei
  • 3 felii fine de jambon uscat de Bayonne
  • 2 linguri de rom macerat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foie gras de casa:

Separati loburile si puneti ficatul intr-o farfurie intinsa. Se curata bine ficatul de vene si pielite. Intr-un castronel amestecati romul si condimentele. Se apasa usor lobii ficatului sa devina plati si se pune deasupra lor amestecul rom-condimente. Puneti lobii unul peste celalat , apasati usor. Pe o folie de film alimentar puneti feliile de jambon uscat si ficatul deasupra. Rulati ficatul si formati un rulou gros apasand usor. Rulati-l inca o data intr-o alta folie de film si apoi intr-o alta folie. Strangeti capetele cu sfoara alimentara. Lasati-l la rece timp de 24 de ore. A 2a zi gatiti-l la aburi timp de 8 - 12 minute. Intoarceti-l si gatiti-l inca 8 - 12 minute. Totul depinde de aparatul folosit. Eu am gatit la cuptorul microounde care are gatire cu aburi timp de 12 minute de fiecare data. Lasati sa se raceasca, puneti-l la rece fara sa-l deschideti timp de 48 de ore. L-am congelat cans s-a racit complet si folosit dupa o saptamana.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Foie gras de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Terina de ficat cu sos de afine