Foietaj cu branza dulce si stafide

de laura_n in Dulciuri, 9 Oct 2013 | 21346 vizualizari

 

Nu aduce nimic nou aceasta reteta, insa poate fi de ajutor atunci cand avem un pic de branza de vaci ramasa sau avem musafiri neasteptati.
Rapide, gustoase!

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie aluat foietaj
  • aprox. 200 gr branza vaci
  • 3 lg zahar brut
  • 1 ou
  • 1 mana stafide sau merisoare
  • extract vanilie sau pastaie
  • 1 galbenus batut
  • zahar vanilat
Portii: 9
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu branza dulce si stafide:

Pornim cuptorul. 

Intr-un catronel batem un ou, adaugam zaharul si vanilie si apoi branza de vaci si stafidele. Amestecam bine si dam deoparte.

Desfacem aluatul de foitaj, il intindem un pic cu sucitorul si taiem patrate mari cam de 7 x 7 cm.

Asezam pe fiecare patrat cate o lingurita de umplutura si impaturim colturile opuse, ca sa obtinem un triunghi. Presam marginea cu o furculita.

Asezam toate trigoanele intr-o tava prevazuta cu hartie de copt si le ungem cu galbenus batut si presaram un pic de zahar vanilat.

Le dam la cuptorul incins, la foc iute cam 20 minute, pana se rumenesc frumos.

Se scot din cuptor si se lasa la racit pe un gratar.

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 10 lei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

nilgun 1

09.10.2013, 21:55

ffff bun

Lia_ 1

10.10.2013, 06:22

awwwwwwww!

am luat-o cu cititul de sus in jos si s-a spart conducta cu retete la tine

Corinuta 1

10.10.2013, 13:34

excelent cu umplutura asta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza, merisoare si apa de trandafiri