Friptura de porc la cuptor cu sos de rosii si usturoi

de Corinuta in Mancaruri cu carne, 30 Mar 2018 | 23283 vizualizari

 

Foarte frageda și bună,rămâne rețeta noastră preferată de friptură.
"Bunatati de Paste"

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc(cotlet sau ceafă tăiată felii)
  • 1 căpătână usturoi
  • 100 ml suc de roșii sau bulion
  • 100 ml ulei
  • 150 ml apă
  • sare și piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc la cuptor cu sos de rosii si usturoi:

Usturoiul curățat si pisat se amestecă cu puțină sare, apoi adăugăm treptat ulei și amestecăm cu o lingură până se formează o pastă.
Adăugăm apa și sucul se roșii și amestecăm bine. Jumătate din sosul acesta îl turnam în tava în care vom da carnea la cuptor.
Așezăm feliile de carne în tavă, le condimentam cu sare si piper, turnam peste restul de sos și acoperim tava cu o folie de aluminiu.
Dam tava la cuptor pentru o oră la 200 de grade C, după care îndepărtăm folia și mai lăsăm 15 minute la 180 de grade C.
Friptura este apoi gata și o putem servi cu garnitura preferată.

TIPS-URI

1

pentru aroma, puteti adauga câteva fire de cimbru sau maghiran pe feliile de carne

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc la cuptor cu sos de rosii si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc cu sos de capere