Fructe pietruite

de Corinuta in Jamie Oliver, 20 Iul 2010 | 8681 vizualizari

 

Reteta preluata de la Jamie Oliver.

 

INGREDIENTE

  • 3 pere
  • 4 caise
  • 250 g zmeura
  • 250 g afine
  • 250 g mure
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri otet balsamic
  • Ptr aluat:
  • 110 g unt
  • 225 g faina
  • 125 g lapte batut sau iaurt
  • 70 g zahar
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fructe pietruite:

Se spala fructele si se lasa sa se zvinte.

Intr-o cratita se pune zaharul cu otetul balsamic la foc mediu sa se caramelizeze. 

Perele se curata se cotor si se taie felii. Se scot samburii caiselor si se feliaza. Se adauga toate fructele in cratita peste zahar si se lasa 5-7 minute sa se inmoaie, intorcandu-le din cand in cand.

Intre timp intr-un castron se freaca untul cu faina si un praf de sare. Se adauga praful de copt, zaharul si laptele batut si se framanta putin. Se formeaza din aluat cocoloase si se aseaza peste fructe, lasand putin loc intre ele ptr ca vor creste.Se presara deasupra putin zahar tos.

Se da cratita la cuptorul incalzit la 190 de grade timp de 25-30 minute, pana cand se rumenesc

TIPS-URI

1

Se pot folosi orice fel de fructe: capsuni, piersici, nectarine, rubarba, doar sa fie aprox. un kilogram.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fructe pietruite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Reteta simpla si gustoasa de briose delicate cu afine