Fursecuri din pulpa de migdale

de Delicii Sanatoase in Vegan / Raw vegan, 22 Noi 2013 | 12006 vizualizari

 

De multe ori cand fac lapte de migdale, pun pulpa in frigider cu gandul sa prepar ceva din ea zilele urmatoare.
Din pacate se intampla frecvent sa o arunc pentru ca uit de ea sau nu am timp sa pregatesc. Si nu-mi place deloc asta.
De aceea mi-am propus sa nu se mai intample, pentru ca o consider risipa.

Sunt tare incantata de cum au iesit aceste fursecuri.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani pulpa migdale (ramasa de la lapte)
  • 1/2 cana fulgi cocos
  • 2 Lg pudra de lucuma
  • 1 Lg maca
  • 3 Lg cacao/carob
  • 1/2 cana curmale si smochine maruntite
  • 2 Lg boabe de cacao crude si maruntite
  • 1/2 banana
  • 1 Lg tarate de psyllium
  • 3/4 cana lapte de migdale
  • 3 Lg zahar din palmier de cocos (poate fi inlocuit cu pasta din curmale sau miere)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri din pulpa de migdale:

Toate ingredientele le-am pus in robotul cu lama S si am procesat pana am obtinut o compozitie bine omogenizata. Se pot amesteca si direct intr-un bol. Apoi am dat forma prajiturelelor si le-am pus la deshidratat peste noapte la 40 grade. Mi-a placut tare mult cum au iesit, mai crocante. Pot fi consumate alaturi de un pahar de lapte vegetal sau ca si snack.

Dupa preferinte se poate adauga : stafide, goji, merisoare. In loc de lapte de migdale se poate pune putina apa. Am optat pentru zaharul din palmier de cocos, deoarece nu doream o compozitie prea moale. Dar cu siguranta e in regula sa folosesti pasta de curmale (curmale si apa in blender) sau miere.

Cu drag, Valentina

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri din pulpa de migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri ''Dieta Dukan''