Fusilli cu piept de pui si smantana

de mirela0911 in Fusilli, 11 Mai 2020 | 11228 vizualizari

 

Ne plac pastele in orice combinatie asa ca le prepar in fel si chip pentru a le savura cu mare placere.

 

INGREDIENTE

  • 400 g paste fainoase
  • 1 buc piept de pui
  • 2-3 lg ulei de masline
  • 1 buc ceapa
  • 3 rosii cherry (se pot pune mai multe, atat am avut eu)
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • sare dupa gust
  • 1/2 lgt piper alb
  • 2 catei de usturoi
  • 150 g cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fusilli cu piept de pui si smantana:

Se pun pastele la fiert in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj.

Se taie pieptul de pui in bucatele mici si se pune la calit in uleiul incins. Se amesteca pana se rumeneste bine carnea apoi se scoate pe o farfurie.

Se taie ceapa marunt si se pune la calit in uleiul ramas sau se mai adauga putin ulei. Rosiile scherry se spala si se feliaza. Se pun in tigaie si se amesteca. Se lasa sa se caleasca pana devine ceapa translucida apoi se toarna smantana pentru gatit. Se lasa sa dea cateva clocote apoi se pun bucatile de carne. Se condimenteaza cu sare, piper alb si usturoiul tocat. Se amesteca. 

Se da pe razatoarea cu gauri mici 50 g cascaval si se pune peste sos. Se amesteca bine. Sosul se va ingrosa putin si se va adauga un polonic din apa in care fierb pastele. Se amesteca din nou apoi se pun pastele scurse de apa dar neclatite. Se amesteca bine totul pentru a se omogeniza. Se presara deasupra restul de cascaval, se acopera cratita pentru 5 minute pentru a se topi acesta apoi se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot folosi orice fel de paste.

2

Pe langa pieptul de pui, se pot taia cateva ciuperci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fusilli cu piept de pui si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fusilli cu kaizer si smantana