Gem de struguri

de diaconta in Conserve, 22 Oct 2018 | 7883 vizualizari

 

O reţetă cu ingrediente puţine, foarte migăloasă, dar pot să vă spun că rezultatul este un deliciu. Merită să o pregătiţi, mai ales dacă aveţi struguri foarte dulci din grădină.
Anul acesta am avut foarte multe fructe de la grădină şi parcă, oricât de obositor a fost, era păcat să nu le punem la păstrare în cămară.
Si pentru că după ce am cules strugurii pentru vin, tot au mai rămas foarte mulţi, m-am gândit să fac şi nişte gem.
De fapt, văzusem pe blogul Angelicăi, Angel’s food, dulceaţă de struguri. Tare mult mi-a plăcut ideea.
Doar ca Angelica a păstrat cojile întregi. Noua nu ne plac aşa şi m-am gândit să le pasez în blender.
Si pentru că strugurii erau foarte dulci, am pus şi mai puţin zahăr.
Si uite aşa, azi am pregătit a cincea repriză de gem de struguri.
 

 

INGREDIENTE

  • 2.5 kg boabe de struguri
  • 1.3 kg zahar
  • 1 lamâie
  • Vanilie, scorţişoară
  • 5 sau 6 borcane de 400 ml.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de struguri:

Se spala boabele de struguri si se scurg.

Urmeaza apoi partea cea mai migaloasa.

Se scoate pulpa din fiecare coaja. Cojile se pastreaza.

Pulpa se pune într-o cratita, la foc mic. Se fierbe câteva minute, pâna când se înmoaie suficient ca sa putem separa seminţele.

Trecem totul printr-o sita deasa, iar pulpa rezultata o punem iarasi în vasul în care  vom fierbe gemul.

Eu am folosit o cratita din inox cu fundul gros.

Cojile de la struguri le-am pus în blender si le-am pasat, apoi le-am pus peste pulpa strugurilor.

Am adaugat zeama de la lamâie.

Am pus sa fiarba la foc mic pâna ce a scazut si a început sa se îngroase. Cam jumatate de ora am lasat eu.

Am cules spuma care s-a format când a început sa fiarba.

Am adaugat apoi zaharul si am mai lasat sa fiarba cam o ora.

Daca credeti ca e nevoie, puteti sa mai adaugati zahar. Noua nu ne place foarte dulce.

Strugurii contin foarte multa pectina, deci gemul se va închega destul de repede.

Eu am pus o farfurioara în congelator si când am considerat ca ar fi gata gemul, am pus putin gem pe farfurioara. Daca se încheaga, putem sa oprim focul si sa îl punem în borcane.

La final eu am adaugat vanilie si scortisoara.

Am pus apoi gemul în borcanele pregatite, curate si uscate.

Pentru a evita spargerea borcanelor, eu pun borcanul într-o farfurie metalica.

Am închis borcanele si le-am acoperit cu o patura pâna a doua zi.

Dupa aceasta se pot pune la pastrare în camara sau se pot consuma.

Prima  portie la mine s-a evaporat destul de rapid, au fost multi pofticiosi.

Daca mai aveti struguri, va recomand cu drag sa încercati reteta.

 

S-aveţi poftă!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de struguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

mihaelar63 1

11.11.2018, 22:06

Cam sisific sa prepari o dulceata de struguri dar sunt sigura ca merita

mihaelar63 1

11.11.2018, 22:08

Parca vad ce culoare senzationala vei da unui tort ,, pink " , adicatelea rozosin )

diaconta 1

11.11.2018, 23:44

Mihaela,merita cu siguranta.
Uite ca nu m-am gandit inca sa o pun intr-un tort,dar nu ar fi o idee rea.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pastrarea strugurilor pentru sezonul rece