Gogonele murate in saramura

de vasimur in Muraturi, 28 Sep 2017 | 30113 vizualizari

 

Gogonelele murate în saramură sunt foarte gustoase.
 
Din ingredientele de mai jos au rezultat 6 porții (4 găletuse de ~1 kg și 2 borcane de 3 l). 

 

INGREDIENTE

  • 5 kg gogonele
  • 1 țelină cu frunze
  • 1/2 kg morcovi
  • 1 legătură hrean
  • 5 linguri sare mare neiodată
  • 5 l apă
  • boabe de piper (facultativ)
  • 1 căpățână de usturoi
  • 1 legătură de mărar uscat
  • 1 legîtură de cimbru uscat
  • 1-2 ardei iuți
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogonele murate in saramura:

Se spală gogonelele și ardeiul iute și se pun la scurs.

Între timp se curăță morcovii, usturoiul, țelina și hreanul și se spală bine. Ardeiul iute, morcovul, țelina și hreanul se taie fâșii pentru ca să se poată strecura printre gogonelele pe care le-am pus deja în recipiente.

Dacă se dorește, morcovul poate fi tăiat rondele. Deasupra se pun frunze de țelină, mărar și cimbru.

Pentru saramură se pune o lingură rasă de sare mare neiodată, la 1 l de apă. Într-o oală am pus 5 l de apă la fiert și am adăugat sarea ca să se dizolve.

Se pune saramura călduță peste gogonele și se lasă să se răcească. Dacă nu ajunge saramura se mai prepară.

A doua zi, se completează cu saramură, dacă este cazul, se închid ermetic recipientele cu gogonele și se dau la cămară.

TIPS-URI

1

Alegeți gogonelele de mărime potrivită și ușor gălbui.

2

Folosiți doar sare mare, neiodată pentru că în caz contrar, murăturile se pot înmuia.

3

Puneți saramura călduță peste gogonelele așezate deja în recipiente.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogonele murate in saramura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

tina58 1

17.10.2017, 12:50

Pentru MIGUELITOS : sare neiodata pentru muraturi se gaseste la comerciantii care au chioscuri, magazine in incinta pietelor mari.

tina58 1

17.10.2017, 12:56

Eu am pus intotdeauna gogonelele la saramura in combinatie cu alte legume gen conopida, castraveti, pepenasi, ardei cornu' caprei, varza rosie etc. La anul cred ca voi incerca si eu sa pun un borcan numai cu gogonele ca sunt curioasa sa vad ce gust au asa.

IonelBonda71 1

19.09.2019, 05:24

Pai maistore Vasimur, nu le pritocesti?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosari in otet (la rece)