Gogosari in otet

de mihaelar63 in Conserve, 29 Oct 2014 | 6614 vizualizari

 

De multi ani am tot pus gogosarii pentru iarna prin reteta de marinare la rece: http://www.bucataras.ro/retete/gogosari-cu-hrean-marinati-la-rece-37152.html. Acum am dorit sa incerc si altceva .

 

INGREDIENTE

  • 6 kg gogosari rosii
  • 600 ml otet de vin
  • 600 gr zahar
  • 16 catei usturoi
  • 4 linguri de miere
  • 4 linguri ulei vegetal de calitate
  • 4 linguri sare mare neiodata
  • 4 foi dafin
  • 2 linguri boabe mustar
  • 2 linguri piper negru
  • frunze de telina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in otet:

Gogosarii se spala . Se curata de seminte si se taie in felii , marimea preferata .

Usturoiul se curata . Frunzele de telina se spala .

Intr-oala se pune la fiert otetul , zaharul , sarea , mierea , uleiul, foile de dafin si boabele de mirodenii .Se amesteca pentru ca zaharul ,sarea si mierea sa se dizolve .

Pe rand se oparesc feliile de gogosari cate 2-3 minute , atat cat sa se schimbe usor culoarea .

Se scot gogosarii din lichidul fierbinte cu ajutorul unei palete perforate .

Dupa ce se racesc usor se aseaza in borcane bine spalate .

In fiecare borcan se mai introduce cate 2 catei de usturoi si  cate o foaie de telina .

Indesati usor gogosarii in borcan.Turnati zeama care s-a racit , avand grija ca aceasta sa treaca peste ultimii gogosari .

Infiletati borcanele cu capace sterilizate prin fierbere .

Pastrati borcanele la loc rece in camara sau pivnita .

TIPS-URI

1

Gogosarii marinati in otet se pot servi chiar si dupa o zi-doua . In timp ei vor deveni mai aromati .

2

Gustati zeama preparata , se poate acri , sara , indulci ,dupa gust .

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Gogosari in sos