Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult
De multi ani am tot pus gogosarii pentru iarna prin reteta de marinare la rece: http://www.bucataras.ro/retete/gogosari-cu-hrean-marinati-la-rece-37152.html. Acum am dorit sa incerc si altceva .
Gogosarii se spala . Se curata de seminte si se taie in felii , marimea preferata .
Usturoiul se curata . Frunzele de telina se spala .
Intr-oala se pune la fiert otetul , zaharul , sarea , mierea , uleiul, foile de dafin si boabele de mirodenii .Se amesteca pentru ca zaharul ,sarea si mierea sa se dizolve .
Pe rand se oparesc feliile de gogosari cate 2-3 minute , atat cat sa se schimbe usor culoarea .
Se scot gogosarii din lichidul fierbinte cu ajutorul unei palete perforate .
Dupa ce se racesc usor se aseaza in borcane bine spalate .
In fiecare borcan se mai introduce cate 2 catei de usturoi si cate o foaie de telina .
Indesati usor gogosarii in borcan.Turnati zeama care s-a racit , avand grija ca aceasta sa treaca peste ultimii gogosari .
Infiletati borcanele cu capace sterilizate prin fierbere .
Pastrati borcanele la loc rece in camara sau pivnita .
1
Gogosarii marinati in otet se pot servi chiar si dupa o zi-doua . In timp ei vor deveni mai aromati .
2
Gustati zeama preparata , se poate acri , sara , indulci ,dupa gust .
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult