Gogosari murati la rece

de lira in Muraturi, 20 Sep 2010 | 25288 vizualizari

 

pentru 6-7 borcane de 720 ml

 

INGREDIENTE

  • 5 kg gogosari
  • 1+3 linguri sare
  • 1/2 kg zahar
  • 2 linguri boabe piper
  • 1 l otet
  • 6-7 radacini de hrean ( 2 legaturi
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari murati la rece:

Gogosarii se spala, se taie in felii groase si se lasa sa stea cu 1 lingura sare o ora.

Se pune zaharul si se mai lasa sa stea o ora. Se amesteca din cand in cand sa nu se depuna zaharul pe fund.

Dupa o ora se adauga piperul, otetul si hreanul dat prin masina de carne + diferenta de 3 linguri de sare.
Atentie! hreanul nu se pune intreg pentru ca nu se mureaza gogosarii!

Se acopera vasul si se lasa sa stea 24 de ore.

Dupa 24 de ore gogosarii arata cam asa: (vezi poza cu cele 2  imagini alaturate)

Gogosarii se pun in borcane, iar deasupra se toarna zeama. Nu se pun foarte indesati in borcan sa poata sa patrunda zeama printre ei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari murati la rece" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

mira86 1

28.09.2010, 02:46

Interesanta idee,am sa o fac si eu .

SENO 1

31.08.2011, 08:53

n-am incercar niciodata sa-i prepar asa foarte interesanta ideea,o sa fac si eu

gaby_gabytza 1

24.09.2011, 12:39

foarte buni

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogasari in otet (reteta Motan)