Gogosari opariti in otet

de MOKUSKA in Muraturi, 5 Mai 2015 | 21676 vizualizari

 

Este prima data cand am facut acesta reteta. Vreau sa va spun ca va recomand cu mare drag. Gogosarii sunt crocanti, dulci-acrisori.

 

INGREDIENTE

  • 5 kg gogosari curatati
  • 700 ml otet
  • hrean 2 felii/ borcan
  • 300 g zahar (sau dupa gust)
  • 2 linguri sare grunjoasa
  • boabe mustar 2 linguri si piper boabe 1 lingura, 4-5 foi de dafin
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari opariti in otet:

In borcanele streilizate se pun la fund cate 1 felie de hrean. Gogosarii se spala si se taie in 4.

Punem la fiert otetul cu sare, zahar si condimentele.

Dupa ce a dat in clocot lichidul punem pe rand  gogosarii la oparit, le mai impingem cu o lingura sub zeama fierbinte, dupa care le scoatem intr-un vas sa se raceasca. Le asezam in borcane, turnam lichidul peste, ajutandu-ne de un cutit infipt pe marginea borcanului, impartim bobitele in borcane si mai punem 1 rondeluta de hrean deasupra.

Dupa ce s-au racit le inchidem cu capac ermetic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari opariti in otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosari in otet