Gogosi glazurate de post, la cuptor

de Nadyne in Dulciuri, 25 Noi 2016 | 9144 vizualizari

 

     Nu cunosc multe persoane carora sa nu le placa gogosile. Iar cele de post si mai ales cele coapte in cuptor, nu sunt deloc mai prejos decat cele preparate cu lapte, oua si prajite in baie de ulei. Sunt gustoase, aromate si mult mai sanatoase...

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 250 ml apa
  • 1 plic drojdie uscata
  • 100 g zahar brun
  • 60 ml ulei
  • coaja de portocala si lamaie rasa
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 ciocolata neagra de post
  • gem
  • ornamente din zahar
  • cativa mieji de nuca
  • zahar pudra
Portii: 18
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi glazurate de post, la cuptor:

     Faina amestecata cu drojdia se pune intr-un castron mare. Se adauga celelalte ingrediente si se framanta un aluat neted, dar putin lipicios.

     Se unge bila de aluat cu ulei si se lasa la crescut in castronul acoperit, cam 90 minute.

     Dupa ce aluatul s-a dublat in volum, il rasturnam pe blatul de lucru infainat, ii dam o forma dreptunghiulara. Jumatatea din dreapta se-ndoaie spre centru, apoi cea din stanga. La fel se procedeaza si cu celelate doua laturi, ca si cum formam un plic. Se intoarce cu marginile indoite in jos si se intinde cu sucitorul in foaie cu grosimea de 1-1.5 cm.

     Decupam gogosile cu ajutorul unei forme rotunde sau al unei cani. Cerculetul din interior il realizam cu ajutorul unui dop de plastic. La cele cu gem am folosit tot dopul, dar intors si am apasat usor pentru a crea un cerc interior, unde am pus cate-o lingurita cu gem de prune. Puteti folosi orice gem  sau dulceata mai consistente care va plac.

     Asezam gogosile in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam la crescut 30 minute.

     Le ungem apoi cu apa calda dulce (apa amestecata cu putin zahar) si introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru aproximativ 25-30 minute sau pana cand se rumenesc frumos.

     Intr-o craticioara topim ciocolata cu o lingura de ulei, la bain marie. 

       Dupa ce gogosile scoase din cuptor s-au racorit putin, le scufundam in ciocolata si le presaram cu ornamente colorate, fulgi de cocos, etc.

       Deasupra celor cu gem am pus putina nuca macinata si le-am pudrat cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi glazurate de post, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert Snickers Bars