Gulas gatit la slow cooker Crock-Pot

de diaconta in Slow Cooker, 18 Oct 2016 | 9067 vizualizari

 

 Imi era dor de un gulaş buuuun de tot.Acum ,cand spunem “gulaş”,nu putem să ne gândim la o mâncare care are puţine calorii,mai ales dacă dorim să fie foarte gustos.
Eu sunt de principiu că,dacă îmi este foarte poftă de ceva,mănânc ceea ce poftesc,iar apoi compensez abţinându-mă în zilele următoare.
La fel de împărţite sunt părerile în ce priveşte gătitul la slow cooker. Eu iubesc oala asta,deşi nu reuşesc să gătesc prea des în ea.
Mie îmi place gustul mâncării gătită lent, plus că la slow cooker se pot pune aproape toate ingredientele în acelaşi timp.
Eu am folosit pentru acest gulaş un amestec de carne de viţel,coaste de porc şi Kaiser afumat.La final toată carnea a fost fiartă foarte bine la fel  şi legumele . Preferabil e să folosiţi carne cu os,va da un gust mult mai bun.
Gulaşul este o combinaţie între supă şi tocăniţă. Mâncarea mea a avut mai degrabă consistenţa unei tocăniţe pentru că am pus apă puţină,iar  la final am adăugat şi nişte găluşcuţe.

 

INGREDIENTE

  • Carne de viţel (aprox.500 g)
  • Costiţă proaspata de porc (aprox.400 g)
  • Kaiser afumat (300 g)
  • 4 morcovi
  • 2 buc patrunjel radacina
  • Pastârnac
  • O ţelina mai mica
  • 4 buc ceapa uscata
  • 3 cartofi medii
  • Sare,boia de ardei,piper
  • Fulgi de ardei iute
  • Chimen,cimbru,foi de dafin
  • Pasta iute de ardei
  • 2 linguri ulei
  • Frunze de ţelina
  • Patrunjel verde
  • O lingură smântâna
  • 300 ml apa

Pentru găluşcuţe:

  • 1 ou
  • Sare
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri apa
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas gatit la slow cooker Crock-Pot:

Nu am scris cantitati foarte exacte pentru ca aceasta depinde  de gusturile fiecaruia si de capacitatea vasului în care pregatiti.

Am pregatit toate ingredientele,carnea am taiat-o bucati,am tocat si zarzavatul.Cartofii i-am taiat cuburi.

Am pus uleiul în  vasul slow cooker-ului Crock-Pot 3.5 l,apoi am pus zarzavatul,am condimentat.Deasupra am asezat si carnea si am condimentat-o si pe aceasta.Am pus si apa.

A ramas doar smântâna,verdeata si galuştele,pe care le-am pregatit mai târziu.

Am conectat oala la sursa de tensiune,am setat pe High si am lasat 4 ore.

Spre finalul celor 4 ore,am pregatit găluşcuţele.

Am batut oul cu putina sare,am adaugat 2 linguri de faina,apa si restul de faina.

Trebuie sa obtinem un aluat nu prea tare din care sa putem forma bilute.

Am pus galuştele în oala si am mai lasat o ora.

La final am adaugat smântâna si verdeata tocata.

Carnea de viţel a fost foarte bine fiarta,iar cea de porc s-a desprins de pe os.

Se serveste fierbinte,cu muraturi ar fi excelenta.

S-aveţi poftă !!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas gatit la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere la slow cooker Crock-Pot