Hummus cu lipii

de cristina1985 in Mancaruri de post, 29 Iul 2021 | 8827 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru lipii:
  • 150 g faina integrala (sau secara sau ovaz )
  • 130 g faina 000
  • un praf sare
  • 1 lg ulei masline
  • 200 ml apa
  • 1 lg-ta bicarbonat
  • Pentru hummus:
  • 1 borcan naut 540 g ( scurs 400 g)
  • 1 lg ulei masline
  • 2 catei usturoi
  • sare
  • zeama lamaie
  • 1/2 lingurita chimen macinat
  • 8 lg zeama de la naut
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hummus cu lipii:

   Lipii: se amesteca cele doua tipuri de faina ,cu sarea si bicarbonatul (eu nu l-am stins).Se adauga apa si uleiul de masline.Se amesteca putin, doar cat sa se formeze coca.Daca este prea lipicios, mai adaugati putina faina.Sa nu-l framantati prea mult, pentru ca se va intari! Se lasa sa se odihneasca 20 minute,acoperit.

   Pentru hummus: se pun toate ingredientele intr-un robot de bucatarie, se mixeaza si gustati daca mai trebuie sare sau zeama lamaie.

    Aluatul pentru lipii, se intinde , se decupeaza forma dorita.Eu am decupat cu un vas de plastic,cu diametru de 15 cm .Au iesit 8 lipii. Am pregatit o tigaie de clatite, am uns-o cu ulei, am pus-o pe ochiul mare,pana s-a incins.Apoi am  pus cate 1 lipie si am micsorat flacara . Se intorc, cand sunt rumenite.Nu le lasati prea mult, in tigaie, pentru ca vor deveni uscate.Am procedat la fel si cu celelalte.

    Eu am servit hummusul cu lipii si salata de legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Hummus cu lipii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Falafel