Iahnie de fasole

de violeta30 in Mancaruri de post, 4 Apr 2017 | 4392 vizualizari

 

Din categoria "retete de post economice".

 

INGREDIENTE

  • 2-300 gr fasole uscata
  • bulion
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 3 cepe
  • suc de rosii sau bulion
  • sare
  • 1 lingura cu faina optional
  • ulei
  • piper
  • cimbru
  • marar verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole:

Vom inmuia de seara fasolea, in apa calduta.
Se pune la fiert (eu schimb de 3 ori apa, dar de fiecare data, vom pune apa fiarta, nu rece, pentru ca se va intari fasolea).
In ultima apa, punem fasolea, o ceapa cubulete, morcovul cubulete, ardeiul cubulete, sare dupa gust, 1-2 linguri de ulei.
Cand s-a fiert, calim 2 cepe in ulei si supa de fasole (2 linguri de ulei si o cana de supa de fasole), adaugam bulion sau suc de rosii, iar cand au fiert bine si a devenit un sos, adaugam fasolea fiarta scursa de zeama peste care vom pune o cana din supa de fasole. Potrivim de sare, adaugam piperul, iar daca este nevoie sa ingrosam iahnia, vom adauga lingura de faina desfacuta in putina apa peste iahnie. Lasam sa fiarba bine pentru a se lega, iar la final, vom adauga cimbrul si mararul verde.
Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de mazare cu zeama de varza