Jumari

de Zamfira in Porc, 30 Dec 2013 | 2852 vizualizari

 

Jumarile sunt extraordinare ca aperitiv, alaturi de ceapa rosie, un colt de pita de casa. Jumarile pot fi folosite si la minunatele pogacele cu jumari. Bomba calorica dar macar odata pe an ,,sa ne sacrificam" :))))

 

INGREDIENTE

  • 3 kg slanina proaspata de porc
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jumari:

Spalam slanina sub un jet de apa rece. Taiem slanina cubulete de marimea carnitei pentru tocanite. Daca slanina are soric, scoateti soricul de pe slanina. Punem cubuletele de slanina intr-o cratita si lasam sa se topeasca (prajeasca) la foc potrivit 30-40 minute. Amestecam din cand in cand cu o lingura de lemn pentru a nu se prinde de fundul cratitei. Dupa ce sunt prajite scoatem jumerile intr-o sita pentru a se scurge de grasime. Dupa ce jumarile s-au scurs presaram peste ele un praf de sare.

Grasimea rezultata din topirea slaninei trebuie strecurata si depozitata intr-un recipient, rezultatul: untura foarte buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Jumari" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varza calita cu jumari afumate