Lasagna cu crema fina de branza si curmale uscate

de simona72 in Paste, 28 Oct 2015 | 2637 vizualizari

 

Da, lasagna ca si desert! Nu are cum sa nu va placa, asta daca va place branza, aici o excludem pe Timea:)))

 

INGREDIENTE

  • 3 foi de lasagna
  • 3 linguri branza dulce de vaci
  • 3 linguri zahar brut
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 1 pumn de curmale uscate
  • 50 ml Jack Daniel's (sau orice tarie asemanatoare aveti)
  • 2 cuburi de unt
  • putina faina pentru pudrat vasul
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu crema fina de branza si curmale uscate:

Punem apa cu sare la fiert, iar cand aceasta clocoteste fierbem foile de lasagna pentru 3-4 minute. Curmalele le taiem in bucati mai mici, le punem intr-un castron si le hidratam pentru 10 minute in alcool/bautura, eu am folosit whisky. Branza o zdrobim bine cu furculita, adaugam galbenusul, zaharul si frecam bine ingredientele pana se formeaza o crema fina de branza. Adaugam in crema de branza curmalele hidratate. Albusul il batem spuma cu un praf de sare, apoi il incorporam usor cu crema de branza.In bautura ramasa adaugam un cub de unt. Dam vasul la cuptorul cu microunde pentru cateva secunde sa se topeasca untul. 

Luam un vas termorezistent, individual, de o persoana, il ungem bine cu unt si-l pudram cu faina. Asezam in vas o foaie de lasagna,ungem foaia cu amestecul de unt topit si whisky, peste punem din crema de branza, alta foaie de lasagna unsa cu unt si whisky, crema de branza, foaie unsa si ultimul strat va fi de crema de branza. Dam vasul la cuptorul incins la 150 grade pentru 35-40 minute, pana lasagna capata o crusta usor rumena deasupra. Se pudreaza cu zahar pudra/scortisoara, se lasa sa se raceasca putin, apoi se serveste calduta. Sa va fie de bine!!

TIPS-URI

1

daca branza este prea uscata adaugati 1-2 linguri smantana in compozitie

2

amestecul de unt topit si whisky are rolul de a aroma foile de lasagna si de a le inmuia si mai bine, tinand cont ca nu au nici un lichid/sos in care foile sa se inmoaie, asta chiar daca au fost fierte in prealabil pt cateva minute

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu crema fina de branza si curmale uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Ina 1

28.10.2015, 20:36

delicioasa!

MOKUSKA 1

28.10.2015, 22:03

ce idei ai tu simo

Panacris 1

29.10.2015, 08:14

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paste cu rosii