Legume la cuptor cu branza si mezel

de anca_rm in Mancaruri de legume, 23 Iul 2013 | 3278 vizualizari

 

Se pot pune orice fel de legume .
Eu ieri am adus de la mama legume proaspete si mai aveam prin camara cateva mai vechi si m-am hotarat sa le gatesc .

 

INGREDIENTE

  • 1 dovleac
  • 3 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 legatura patrunjel verde
  • marar
  • 100 gr ceva mezel
  • 50gr unt
  • branza
  • sare
  • piper
  • 1 ou
  • 50 ml smantana
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume la cuptor cu branza si mezel:

Legumele se spala si se curata. Se taie cartoful, morcovul si dovleacul rondele subtiri, ceapa cum o preferati sau daca nu va place o puteti lasa deoparte.

Un vas de iena sau altceva care se poate pune la cuptor se unge bine cu unt. Se aseaza in el cartofii si presaram putina sare, se pune ceapa,  morcovul, mezelul taiat cubulete sau rondele (dupa preferinta), punem si dovleacul si branza taiata cubulete. Peste toata compozitia mai punem putin unt (ca sa se scurga printre legume ). Deasupra punem niste marar verde, de preferinta cu bota cu tot (are o aroma mai puternica).

Se da la cuptorul preincalzit la 200 grade .

Cand legumele sunt patrunse (se incearca cu un bat de frigaruie sau cu furculita) se bate oul cu smantana, cu sare (atentie daca branza este foarte sarata puneti mai putina sare) si piper si se toarna peste legume.

Se da din nou la cuptor pentru 5 minute .

Se poate servi cald si rece presarat cu patrunjel . Este foarte bun cu mujdei de usturoi sau cu alt sos care va place .

Va doresc pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume la cuptor cu branza si mezel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Legume gratinate