Piept de curcan la gratar servit cu legume la cuptor si salata de rosii

de mirela0911 in Curcan, 5 Sep 2021 | 2807 vizualizari

 

Retete de suflet
Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Chef Nicolai Tand (https://www.youtube.com/watch?v=svwgR7MUCDc). Cautam o reteta altfel pentru a gati pieptul de curcan si am vazut reteta acestuia. M-a cucerit de la prima vedere pentru ca era o reteta plina de legume, aromata si s-a dovedit a fi si foarte gustoasa. 

 

INGREDIENTE

  • 700 g piept de curcan
  • sare, piper
  • 1 lgt oregano macinat
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • vin alb
  • 1 buc vanata
  • 1 buc dovlecel
  • 1 ceapa
  • rosii
  • sare, piper
  • cimbru
  • 3 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • cca 500 g rosii cherry
  • 2 catei de usturoi
  • frunze proaspete de busuioc
  • masline negre
  • ulei de masline
  • otet balsamic
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan la gratar servit cu legume la cuptor si salata de rosii:

Pentru inceput se pregateste carnea. Se taie pieptul de curcan in 4-5 felii potrivite. Se condimenteaza cu sare si piper, oregano si sucul de lamaie. Se amesteca bine si se lasa deoparte pana se pregatesc restul ingredientelor.

Vanata se curata de coaja si se taie felii. La fel si dovlecelul sau se poate lasa cu coaja. Rosiile se spala, ceapa se curata si se taie toate in felii. Intr-un vas de ceramica se asaza legumele in straturi astfel: o felie de dovlecel, una de vanata, una de rosie si una de ceapa. Se repeta pana se termina toate legumele. Se taie usturoiul feliute si se presara deasupra. Se condimenteaza cu sare si piper. Se stropeste cu ulei de masline si se asaza crengutele de cimbru. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30-40 de minute pentru a se inmuia legumele dar sa nu se arda.

Rosiile cherry se spala si se taie in doua sau patru in functie de cat de mari sunt. Se taie usturoiul marunt, frunzele de busuioc se toaca, maslinele negre la fel. Se amesteca totul. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se toarna ulei de masline si 2 lg de otet balsamic. Se amesteca bine se lasa deoparte.

Se ia o tigaie grill (eu am avut de fonta) si se pune pe foc sa se incinga. Se asaza carnea si se lasa cate 4-5 minute pe fiecare parte. La final se toarna putin vin alb si se stropeste carnea cu sosul din tigaie.

Pe o farfurie se asaza legumele din cuptor, bucata de pipet de curcan se taie in felii, se asaza langa legume iar alaturi salata de rosii. 

Pofta buna sa aveti! 

TIPS-URI

1

Pentru ca au fost mai multe legume, am mai umplut un vas.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan la gratar servit cu legume la cuptor si salata de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Snitele de curcan umplute