Limonada cu miere, ghimbir si pepene verde

de amalia01 in Bauturi, 29 Iun 2013 | 2801 vizualizari

 

Ce ziceti de o limonada in ton cu anotimpul? Eu ador lubenita,asa ca...iata ce a iesit!

 

INGREDIENTE

  • - 500ml suc de pepene verde+ 1.5 l apa
  • - zeama de la 2 lamai;
  • - 4 linguri de miere
  • - 1/4 de radacina de ghimbir
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Limonada cu miere, ghimbir si pepene verde:

- storci zeama de lamaie si o lasi la rece;

- storci miezul de pepene verde,pana obtii 500 mll de suc

- curata radacina de ghimbir de coaja, apoi feliaza ghimbirul in bucati de 0,5 cm;

- pune intr-o tigaie mierea, ghimbirul si o cana de apa;

- amesteca acest sirop continuu, pana cand se dizolva mierea;

- lasa siropul deoparte o jumatate de ora, apoi trece-l prin sita si pastreaza doar lichidul;

- amesteca siropul cu restul de suc de pepene vrede,apa si zeama de citrice si toarna bautura obtinuta in pahare.

Se serveste cu gheata si felii de lamaie sau,daca o oferi copiilor,doar rece, de la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Limonada cu miere, ghimbir si pepene verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Limonada (reteta Jamilla)