Lipie cu ciuperci si branzeturi

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 1 Mai 2014 | 4442 vizualizari

 

by Miha,....mi se lipisera dis de dimineata ochii de monitor, admirandu-i reteta.... Sarumana Miha! >:d

 

INGREDIENTE

  • 150 ml apa calduta
  • 250 gr. faina alba
  • 1/2 cub drojdie
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar tos
  • 1 lingura seminte de in
  • 1 lingura ulei
  • ciuperci pleurotus, cca 200 gr.
  • 2 cepe verzi
  • 2 linguri de ulei pentru calit
  • 1 ou+ 1 lingura lapte rece
  • sare si piper dupa gust
  • 50 gr. cascaval taiat felii
  • 20 gr. branza telemea zdrobita
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipie cu ciuperci si branzeturi:

Intai ne ocupam de amestecul de ciuperci si ceapa verde.

Curatam si spalam atat cipuercile cat si ceapa.

Le taiem dupa preferinta,incingem 2 linguri de ulei, adaugam ciupercile, sare si piper dupa gust si lasam sa scada apa lasata. Punem ceapa verde tocata peste ciuperci, calim cateva minute si dam tigaia deoparte sa se racoreasca umplutura obtinuta.

Amestecam drojdia cu sarea si zaharul pana devine lichida.

Adaugam apa calduta,semintele de in, faina si framantam un aluat elastic.

Adaugam la final o lingura de ulei sa se desprinda aluatul de maini.

Preincalzim cuptorul.

Ungem tava cu putin ulei, asezam aluatul in tava si il aplatizam cu mainile, apoi il impungem cu furculita din loc in loc.

Batem un ou cu 1 lingura de lapte rece, ungem aluatul cu acest amestec si asezam ciupercile calite.

Presaram bucati de cascaval si branza telemea, dam tava la cuptor pentru cel putin 30 min. la temperatura medie si cand se rumeneste servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipie cu ciuperci si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Lavinia 1

02.05.2014, 14:36

ce bine arata

laura_n 1

02.05.2014, 17:57

si acum mi s-au lipit ai mei! ))
biig like!

MIUTA 1

03.05.2014, 19:52

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lipii cu faina integrala umplute cu legume