Maakouda a la chakchouka

de Criss in Aperitive / Garnituri, 18 Dec 2020 | 2610 vizualizari

 

Aceasta reteta este de origine algeriana si daca omiteti oul, veti obtine o reteta de post absolut delicioasa.
Reteta in sine e foarte simpla, e vorba despre un aluat cu cartofi, la fel ca si cel din care facem galustele cu prune. E umplut cu legume sau umplutura poate varia in functie de preferinte. Eu am ales sa respect reteta originala, doar ca am adaugat in compozitie si patrunjel verde tocat.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente: 
  • 500 g cartofi fainosi 
  • 1 ou intreg 
  • sare, piper 
  • un varf de cutit nucsoara 
  • 250 g faina
  • Umplutura: 
  • 2 cepe medii 
  • 2 ardei kapia copti 
  • 1 rosie decojita 
  • 1 catel usturoi 
  • 1 ardei iute (sau mai putin, in functie de cat de mult va place mancarea iute) 
  • sare 
  • ulei de masline pentru calit legumele + 
  • ulei pentru prajit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maakouda a la chakchouka:

Eu am pregatit mai intai umplutura. Ardeii se coc pe plita, apoi se curata de coaja si se taie cubulete.. Rosia se opareste, se decojeste si se taie cubulet. Ceapa se taie solzisori si se caleste in uleiul de masline. Se adauga ardeiul iute, usturoiul zdrobit, ardeiul copt si rosiile. Se gatesc pana cand se evapora toata apa. In imagine se poate vedea cum trebuie sa arate legumele.    Cartofii se curata si se taie in sferturi. Se fierb in apa sarata aproximativ 20 minute, pana cand se inmoaie. Se scurg, se pun intr-un castron  si se zdrobesc . Peste piureul de cartofi se adauga oul, sarea, piperul, nucsoara si faina si se amesteca pana se obtine un aluat nu foarte lipicios. Acest tip de aluat e oricum destul de lipicios, dar veti lucra cu mainile infainate si pe planul de lucru veti presara faina pentru a va fi mai usor sa modelati aceste placinte .   Eu am impartit aluatul in 9 parti egale . Fiecare bila de aluat se aplatizeaza pe planseta infainata, se pune aproximativ o lingura de umplutura, se inchid marginile si se formeaza placintelele. Se prajesc in baie de ulei, pana cand se rumenesc. Se scot pe hartie absorbanta pentru a se drena surplusul de ulei. Se servesc calde, cu un sos picant sau cu o salata. Sunt foarte bune. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Maakouda a la chakchouka" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chiftele din cartofi fierti rasi