Maioneza cu smantana si patrunjel

de Dya Daniela Andrei in Sosuri, 20 Mai 2011 | 31309 vizualizari

 

O aroma deosebita!

 

INGREDIENTE

  • 2 galbenusuri rascoapte (atentie sa nu fie calde sau fierbinti)
  • 2 galbenusuri crude,  la temperatura camerei
  • o legatura de patrunjel
  • 3-4 linguri de smantana
  • ulei cat cuprinde
  • un praf de sare
  • (o lingurita mica de mustar sau zeama de lamaie pentru cazul in care se taie maioneza, desi asta nu ar trebui sa se intample :) )  
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maioneza cu smantana si patrunjel:

Intr-un bol punem toate cele patru galbenusuri impreuna cu un praf de sare  si amestecam bine cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza, avand grija sa nu ramana cocoloase de la galbenusurile fierte. Apoi, adaugam ulei,  putin cate putin,  amestecand continuu.  

Cand maioneza are consistenta necesara adaugam patrunjelul tocat marunt si smantana, omogenizam si pastram la rece pana la servire!

Sa aveti spor!

TIPS-URI

1

ouale de tara confera o culoare galbena intensa

Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza cu smantana si patrunjel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

deyutzky 1

08.06.2011, 08:59

Micutza Luana 1

18.04.2014, 12:27

super imi place

Tajin 1

09.10.2021, 19:50

Pentru maioneza de casă, amestecați mai întâi gălbenușurile, muștarul, sarea și piperul. Adăugați uleiul picătură cu picătură în timp ce bateți constant cu un tel pentru a crea emulsia.
Apoi adăugați încet restul de ulei, biciuind continuu. În cele din urmă, condimentați cu oțet sau lămâie.
În cazul că se taie, ia apă minerală gazoasă.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sos de iaurt cu branza feta si usturoi