Maioneza din galbenusuri

de Andra_Constantinescu in Sosuri, 28 Aug 2015 | 3243 vizualizari

 

Va prezint in randurile urmatoare cum fac eu maioneza de obicei.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua;
  • sare;
  • 275 ml ulei (sau cat cuprinde);
  • o lingura apa rece.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maioneza din galbenusuri:

Se fierb 4 oua, se lasa sa se raceasca, se curata de coaja si se pun galbenusurile intr-un castron. 

Galbenusurile crude se separa de albusuri si se pun peste gelbenusurile fierte.

Se adauga sare, apoi se mixeaza galbenusurile. Se incepe adaugarea uleiului, la inceput turnand foarte putin, apoi, o data cu marirea in volum a maionezei, se mareste si cantitatea de ulei. La final se adauga o lingura de apa rece pentru ca  maioneza sa devina mai cremoasa.

 

TIPS-URI

1

In cazul in care maioneza se taie (de obicei, atunci cand se pune prea mult ulei de-odata sau cand este saturata de ulei) se apasa cu o lingura pe ea pentru a alege din ulei si a-l elimina, apoi se mixeaza la viteza maxima intr-un singur loc pana cand maioneza se leaga din nou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza din galbenusuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rahela Velicu 1

21.03.2016, 15:54

nu am facut niciodata cu asa multe galbenusuri

diaconta 1

21.03.2016, 15:57

Eu o fac doar cu oua crude.De obicei nu folosesc prea multe oua,daca vreau mai multa,adaug putina apa rece si continui sa pun ulei pana se ingroasa din nou.
Foarte bine arata maioneza ta

diaconta 1

21.03.2016, 15:57

Adica cu galbenusuri crude ca nu-mi place cu albus

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Maioneza