Maioneza fara oua

de adnia in Sosuri, 27 Ian 2013 | 20639 vizualizari

 

Nu m-as fi gandit niciodata ca exista atatea variante mai sanatoase si mai usoare la celebra maioneza (asa cum o stim noi, cu galbenusuri fierte si crude). Ei bine, astazi v-am adus o varianta de maioneza din lapte, care se face muuult mai repede, arata si comporta exact ca maioneza obisnuita!

 

INGREDIENTE

  • 100 ml lapte
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • 50 ml ulei masline
  • sare
  • putin mustar
  • cateva picaturi de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maioneza fara oua:

Pt. prepararea acestei maioneze avem nevoie de un blender sau un mixer vertical (cel de mana, cu palete nu este recomandat, doarece avem nevoie de viteza mare).

Asadar, sa incepem: se pune in blender laptele, uleiul si sarea si se mixeaza 3-4 min. la viteza maxima. Cand ridicam capacul blenderului, surpriza: maioneza noastra este gata! Adica este legata bine, ferma si gata de folosit! Eu insa i-am mai adaugat o lingurita de mustar si cateva picaturi de lamaie (optional se poate adauga si putin zahar). Am mai blenduit 1 min. si a fost gata de utilizat. Nu-i asa ca e rapida?

TIPS-URI

1

uleiul de masline nu este obligatoriu in aceasta reteta (el se poate omite, dar cantitatea se completeaza la celalalt ulei--important este sa avem 1 parte lapte si 2 parti ulei)

2

eu am folosit lapte cu grasime 3,5 (daca folositi lapte degresat, cresteti cantitatea de ulei, in asa fel incat sa se combine bine grasimile)

3

puteti folosi orice tip de ulei va place (susan, seminte de strugure, seminte de dovleac, ulei cu diferite arome, etc)

4

este foarte important ca laptele sa fie la temperatura camerei, altfel maioneza nu se leaga

5

dupa ce s-a intarit bine maioneza, se pot adauga aromele preferate: usturoi, chili, verdeturi, etc

6

maioneza se poate pastra in frigider intr0un recipient inchis etans pana la 10 zile

Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza fara oua" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Maioneza de post din aquafaba