Mamaliga cremoasa cu branza Feta, oua ochiuri si cartofi noi in sos de smantana

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 10 Iul 2016 | 2648 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru mamaliga:
  • 1 cana malai
  • 2 cani supa de legume
  • 2 cani lapte
  • 3 linguri de unt
  • sare/piper
  • Pentru cartofii noi:
  • 500 grame cartofi noi
  • 100 ml smantana
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper
  • Pentru servit:
  • 40 grame branza Feta
  • 4 oua mari
  • chives tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga cremoasa cu branza Feta, oua ochiuri si cartofi noi in sos de smantana:

Se amesteca supa si laptele intr-o oala si se aduce la punctul de fierbere. Se reduce focul cu mic si se adauga treptat malaiul, amestecand cu un tel. Se gateste 15-20 de minute, amestecand frecvent. Se adauga untul si se amesteca. Se pastreaza la cald pana in momentul servirii.

Se curata cartofii noi de coaja, cei mai mari se taie in jumatati, iar cei mici se lasa intregi si se presara cu sare, piper si putin ulei de masline. 

Se gatesc la cuptor, la 200 de grade, timp de 10-15 minute. 

Se amesteca smantana cu usturoiul pisat, sare si piper si se adauga peste cartofi in ultimele 5 minute de gatire. 

Intre timp, se prajesc ouale ochiuri. 

Se serveste mamaliga cu ouale prajite, cartofii noi, branza Feta, putin piper proaspat macinat si chives tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cremoasa cu branza Feta, oua ochiuri si cartofi noi in sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

Bya Ralu 1

10.07.2016, 21:12

bun

Gherca Daniela 1

11.07.2016, 08:15

buna!

-Licurici- 1

11.07.2016, 08:27

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spanac in sos bechamel