Mamaliga cu cascaval italian, pancetta si masline

de adasev12 in Aperitive / Garnituri, 4 Mai 2012 | 3742 vizualizari

 

o altfel de mamaliguta....

 

INGREDIENTE

  • 100 g mozzarella
  • 50 g branza topita
  • faina de malai, cam 200 g
  • cascaval sau provolone , cum ii zice aici, afumat, 150 g
  • cateva linguri de smantana
  • o bucata de pancetta , taiata fasii, cam 50 g
  • cateva masline
  • sare, 2-3 lg ulei de masline. apa cam jumatate de litru
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga cu cascaval italian, pancetta si masline:

Apa se pune la foc si cand incepe sa fiarba se pune o lingurita de sare, uleiul. apoi se toarna malaiul in ploaie, amestecandu-se de zor, la foc potrivit spre mic.

Se taie mozzarella cubulete si se adauga in mamaliga, se amesteca bine sa se topeasca. Spre sfarsit cand e gata mamaliga, eu nu o las mai mult de 5-6 minute, se adauga si branza topita. se amesteca bine de tot.

Eu fac mamaliguta mai moale, cand o torn in farfurie se intinde pe toata suprafata. oricum se intareste doar un pic daca se raceste. Deci pun mamaliga in farfurie, cascavalul se rade deasupra direct, se adauga si smantana din loc in loc. Pancetta se prajeste putin in ulei si se taie fasii, apoi se pune deasupra. Se mai pun si cateva maslinute si gata cina.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu cascaval italian, pancetta si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

adasev12 1

04.05.2012, 13:30

sufletista, rocsi, sim0na...buna buna

mamaieelena 1

04.05.2012, 17:45

buna,buna

iry-gabriela 1

05.05.2012, 15:44

mmmm,ce bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pernute din mamaliga ramasa