Mămăligă de primăvară

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 4 Apr 2013 | 2860 vizualizari

 

O reţetă deliciosă de mămăligă complimentată de legume de sezon gătite foarte puţin pentru a păstra aroma proaspătă.

 

INGREDIENTE

  • 2 1/2 căni supă
  • 1 cană mălai sau făină de porumb
  • 10 grame unt
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 4 ridichi fără frunze tăiate în 2
  • 50 grame fasole verde curățată
  • 70 grame ciuperci mici întregi
  • 40 grame boabe de fava
  • 1 căţel usturoi tocat
  • 1 tulpină de praz tăiată rondele
  • sare/piper
  • 1 linguriță de cimbru uscat
  • chives/pătrunjel pentru decor
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mămăligă de primăvară:

2 căni de supă se pun la fiert cu puțină sare. Când începe să fierbă se dă focul la mic și se adaugă treptat mălaiul sau făina de porumb, amestecând cu telul. Se acoperă și se lasă la gătit 10 minute. Se amestecă frecvent 30-40 de minute până când are consitența dorită. La final se adaugă untul și se amestecă pentru omogenizare. 

În timp ce se gătește mămăliga, se încălzește uleiul de măsline la foc mediu spre mic și se adaugă usturoiul. Se gătește 1 minut având grijă să nu se ardă. Se adaugă ridichile și prazul. Se amestecă puțin, apoi se adaugă restul de supă și puțină sare. Se acoperă și se gătesc 2-3 minute. Se adaugă ciupercile, se acoperă și se mai gătesc 3 minute. Se adaugă fasolea verde și boabele de fava. Se gătesc 3 minute până când fasolea are o culoare verde intens. Se adaugă piper și cimbru și se ia de pe foc. Se acoperă și se lasă să se odihnească 2-3 minute. 

Se așează mămăliga în farfurii, iar deasupra, legumele. Se ormează cu chives sau pătrunjel. Se consumă în maxim 15 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mămăligă de primăvară" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci cu branza si oua pe pat de mamaliga