Mamaliga impaturita

de mimmi in Aperitive / Garnituri, 8 Mai 2011 | 14248 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1.5 l apa,
  • 500 g faina de malai,
  • 200 g slanina,
  • 200 g carnat
  • 250 g branza de burduf,
  • 200 g telemea,
  • sare,
  • pentru servit:
  • smantana si oua.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga impaturita:

Se pune la fiert apa cu sare dupa gust,cand da in clocot se toarna in ploaie faina si se amesteca energic cu telul pentru a nu se face gogoloase,se amesteca incontinuu pana este fiarta faina de malai.
Se razaleste branza si telemeaua,carnatul si slanina se taie felii.
Slanina se prajeste intr-o tigaie,cand este aproape prajita se adauga si carnatul si se calesc impreuna.
Intr-o forma de yena,se pune pe fund putina untura rezultata de la topirea slaninii.
Se pune un strat de mamaliga,deasupra carnat si slanina,1/2 din telemea,un strat de mamaliga,carnat si slanina,branza telemea,un strat de mamaliga,slanina si carnat si restul de telemea.
Se da la cuptor 20-25 minute pana se topeste branza.
Se prajesc ouale si se servesc alaturi de mamaliga impaturata si smantana.
Pofta Buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga impaturita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mimmi 1

12.05.2011, 21:16

babi5 1

14.10.2013, 17:50

sorina29 1

15.10.2013, 18:05

sa va dau un sfat,inainte de a pune faina de malai in apa care fierbe umezit-o bine cu apa si asa o turnati odata in apa,si amestecati energic in ea,asa nu o sa faca gogoloase

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti