Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult
O reteta ce orice femeie trebuie sa stie sa o faca !
Punem o cratita cu apa la fiert, asteptam sa dea in clocot , apoi adaugam malaiul treptat ,amestecand,avand grija sa nu prinda cocoloase. Amestecam bine continutul pana cand se omogenizeaza si acesta incepe sa se intareasca pe masura ce-i amestecat. Avem grija sa fie fiarta bine mamaliga,sa nu aiba consistenta nisipoasa atunci cand o gustam. Amestecam continuu pe foc mamaliga pana cand textura se uniformizeaza.
Dupa ce am luat de pe foc mamaliga, putem sa o punem pe fundul de lemn sa preia forma si sa o lasam sa se raceasca putin, apoi o taiem cu o ata de consistenta dura, in bucati triunghiulare si le servim cu branza,smanatana,ceapa verde si rosii.
O alta varianta de servire ar fi cea abordata de mine, anume luam mamaliga fierbinte de pe foc, punem intr-o farfurie un cubulet de margarina,o felie de branza,punem peste mamaliga ,astfel va incalzii branza si o va face moale si mai gustoasa,iar margarina se va topi. Punem deasupra mamaligii 2 linguri de smantana ,acum o putem servi cu rosii cherry si ceapa.
Pofta buna !
1
-malaiul folosit de mine a fost unul romanesc mai dur, insa daca doriti o mamaliga cu consistenta mult mai omogena recomand malaiul unguresc care-i foarte bun si mult mai usor de preparat ca cel romanesc, ne avand consistenta asta asa de dura nu prea are cum face cocoloase.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult