Mamaliguta gratinata la cuptor

de nadina73 in Aperitive / Garnituri, 18 Ian 2011 | 18478 vizualizari

 

Nu stiam cum sa o denumesc,este o reteta dupa inventia lui Bebe,nebunie nu alta ,nu te mai poti satura.
Dedicatie pentru toti " mamaligosi" mai ales pentru Gaby(stiu ca-ti place mult)

 

INGREDIENTE

  • Mamaliguta:
  • Faina de malai
  • apa
  • sare
  • Pt gratinat:
  • 200 cascaval emmentailer
  • 250 branza din cas de oaie(am pus eu)
  • 2 linguri de unt
  • 6 oua
  • sare
  • slanina afumata 300g aproximativ
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta gratinata la cuptor:

Mamaliguta:

Se pune apa la fiert cu sare,cand fierbe se pune faina de mamaliguta si se amesteca bine. Se lasa sa fiarba la foc mic 20-25 minute. Se lasa la racit si se taie cubulete mici.

Ouale se bat bine cu un praf de sare si 100 g de cascaval. Slanina se taie feliute subtiri, se prajeste  bine pe ambele parti.

Se unge un vas de yena cu unt. Se pun cubuletele de mamaliguta, se presara 100 g de cascaval emmentailer (puneti de care va place) se presara bucatele de branza, slanina feliute prajita bine, dupa care se pun ouale batute bine cu cascaval.

Se da tava la cuptor pentru 15 minute la 250 grade dupa care se reduce la 180 grade si se mai lasa 10-15 minute cel mult.

Se serveste calda cu smantana sau simpla

Pofta buna

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta gratinata la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulouri din lipie umplute