Mancare de ciuperci

de UrsanMihaela in Mancaruri de post, 8 Iun 2018 | 3508 vizualizari

 

Imi plac mult ciupercile. Azi va prezint o simpla mancarica, care este foarte gustoasa. Poate fi pregatita si in zile de post.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciuperci champignon
  • 1-2 buc ceapa galbena
  • 1/2 buc radacina de patrunjel
  • 1/2 buc radacina de pastranac
  • 2-3 buc morcov
  • 1 buc telina mica
  • 1/2 lingurita sare
  • 30 ml ulei vegetal
  • 1 buc legatura verdeata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de ciuperci:

Se pune ulei intr-o tigaie, se lasa sa se incinga. Se adauga ceapa impreuna cu morcovul si radacina de patrunjel taiate marunt. Se lasa ceapa sa devina aurie, se adauga ciupercile ( taiate felii subtiri, inclusiv piciorusele). Se lasa circa 10 minute sa stea pe foc avand tigaia acoperita cu un capac.
Se amesteca din cand in cand. Se adauga o cescuta cu apa. Se fierbe cca. 1 ora la foc mediu, acoperit. Se mai amesteca din cand in cand.  Se pune sarea.

Dupa o ora, se opreste focul. Se adauga legatura de patrunjel,doar frunzele tocate marunt. Verdeata se adauga proaspata, pentru mai multa prospetime si nutrienti.

TIPS-URI

1

Daca ciupercile isi lasa suficienta apa, atunci nu mai trebuie adaugata acea cescuta de apa.

2

Se poate servi cu usturoi.

3

Se poate servi cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci champignon